Scrisoare catre Dumnezeu

Image

Doamne, daca existi, arata-Te! Vreau sa Te simt, sa ating materialul Tau divin cu

mainile-mi de profan. Am atatea intrebari sa-ti pun, incat ne va lua pe putin o eternitate. Sper doar sa-ntelegi.

Nu prea pot gasi ratiunea in virtutea careia ai lasat omul sa ajunga la ideea profanatoare  ca esti in toti si toate, ca tu ai toate cheile dimensionale si factice. Si ca esti mare, drept, bun. De ce-ai lasat omenirii spre rezolvare atatea enigme? Si de ce le-ai lasat Iadul atat de hulit in vietile lor, pline cu atrocitati de tot felul?

Nu-i asa, Doamne, ca fiecare fiinta poate sa devina Dumnezeu? De ce, cu “bunatatea-Ti suprema” ii lasi pe oameni sa renege si sa uite concepte uitate, esentiale evolutiv?

De unde vine egoismu-ti fara margini, cotropitor ca o sleahta de vandali, dorinta de a fi SINGURUL Dumnezeu? Si de ce mereu trebuie sa ai cu Tine un animal de companie care sa Iti conduca Iadul, aplice raul, ca un judecator hain?
TU esti Raul, neputinta,durerea, chinul, moartea. Daca esti toate astea, de ce nu Te autodistrugi? Ca doar te condamni prin definitie.

La cat sange s-a varsat pentru Tine,i n voile-Ti, nici n-ar conta, nici n-ar fi sesizat. Lasa-ne fara grija-Ti de batran nebun, putem fiinta si fara tine, chiar daca nu-Ti place.

Pana la urma, nimanui nu-i place sa fie inutil, nu?

Ce ma uimeste pe mine e cum de poti fi atat de uman, de mizer si de las. Doamne, esti o canalie! Tu chiar n-auzi urletele cosmice ale disperatilor infiniti? Esti infect Doamne, in toata goliciunea poleirii-Ti cu aur, esti ca o buba enorma, plina de puroi si supuratii. De ce nu dispari odata, cat ne mai vinzi iluzii?

Esti mare Doamne, mare genocid, infama lepra!